Keno

Keno er uten tvil det enkleste av alle kasinspill; i motsetning til Black Jack og poker så krever det ingen spesifikk resonnement eller korttelling. Du markerer enkelt nok nummer på en keno-billett og venter så på utfallet. Likt alle andre lotto-spill, så handler det om hell! Keno har vært populært i kasinoer og barer i noen få år nå, fordi det er så enkelt samtidig som det er sosialt, og de som spiller på nett har fordelen av å kunne spille dagen lang.

Keno regler

Keno reglene er ganske så likt en normal lottotrekning. Keno er spilt med et kort (også kalt en billett) som viser numrene 1-80. Du kan velge å krysse av mellom 10-15 nummer og deretter bestemme hvor mye du vil legge på det spillet. Om du for eksempel velger å krysse av 10 nummer, og spiller $1 på dette spillet, vil du vinne om dine forhåndsvalgte nummer er blant de 20 numrene som kommer opp.

Når Keno spilles live, blir det generelt brukt ping pong baller til trekningen, men om du spiller på nett blir Keno numrene valgt tilfeldig og elektronisk. Beløpet du vinner kommer an på hva slags billett du spiller, og hvor mange nummer du treffer.

Desto mer du har som innsats, desto mer vinner du mens du spiller på Keno!

Historien bak Keno

Keno er et populært sjansespill som omtrent ikke har endret seg siden dets opprinnelse for 2000 år siden. Det første tegnet til Keno var fra det 2. århundret f.Kr. hvor det er trodd at den kinesiske keiseren oppfant spillet for å samle inn penger til sin hær. Dette er kalt ‘Due spillet”” (da de benyttet seg av duer til å bringe numrene til andre byer og mindre provinser) og var en suksess som spredte seg over hele Kina. Selv om Keno holdt seg i Kina frem til begynnelsen av det 20. århundre, har andre typer lotterier dukket opp rundt det 16. århundret rundt om i Europa.

Keno steg virkelig sent på 1800-tallet, når det først ble brakt over til USA med de kinesiske immigrantene som kom for å finne jobbe på tog-skinnene og i minene: De spilte ivrig i det kinesiske samfunnet, spesielt rundt San Francisco. Keno ble enda mer utbredt mot slutten av 1900-tallet da de kinesiske karakterene ble byttet ut med mer kjente nummer for dekke behovet for spillerne fra vest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *